اظهارات در خصوص آمدن نیروهای حافظ صلح چینایی اساس رسمی ندارد
کابل (پژواک، ۶ ثور ۱۴۰۰): این مطلب که “ممکن است چین، نیروهای حافظ صلح به افغانستان می فرستد”، بر اساس اظهارات یک تحلیلگر چینایی نشر شده و منابع رسمی، در خصوص آن چیزی نگفته اند.
ادعا: شماری از مردم فکر می کنند که نیروهای حافظ صلح چین، وارد افغانستان می شوند.
عبدالصبور یک تن از باشندگان شهر کابل در این مورد میگوید: “برخی رسانه ها گزارش داده اند که پس از خروج نیروهای امریکایی، چینایی ها وارد افغانستان می شوند… من گفتم نوبت انگلیس ها، روس ها و امریکایی ها گذشت، این بار چینایی ها می آیند و ما را با مصیبت مبتلا می نمایند.”
همچنان محمد نذیر بصیرزوی یک تن از باشندگان دیگر شهر کابل میگوید: “در فیسبوک یک خبر را دیدم که پس از اخراج نیروهای امریکایی، چینایی ها وارد افغانستان می شوند؛ اما حافظ صلح خواهند بود.”
از هر دو تن ذکرشده، پرسیدیم که موضوع آمدن نیروهای حافظ صلح چینایی، از سوی کدام منابع مطرح شده است؟ اما هر دو تن معلومات درست نداشتند.
حقیقت یابی:
امریکا و سازمان ناتو، دو هفته قبل اعلام کردند که روند اخراج نیروهای شان، در ماه می آغاز و در ماه سپتمبر سال جاری میلادی تکمیل خواهد شد.
روزنامۀ “ساوت چاینا مارنینگ پُست” چینایی، در یک مطلب تحلیلی نگاشته است که ممکن است چین، در صورت اخراج نیروهای امریکایی، نیروهای حافظ صلح به افغانستان بفرستد.
سون چی تحلیلگر امور بین المللی، به این رسانۀ چینی گفته است که با اخراج نیروهای امریکایی از افغانستان، وضعیت این کشور خراب و به سمت بی نظمی خواهد رفت.
سون چی گفته است که اگر حالت در افغانستان به سمت خرابی برود و به ایالت سینکیانگ چین خطر مواجه شود، ممکن است چین بر ضد تروریزم، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و جلوگیری از جرایم در مناطق سرحدی، نیروهای حافظ صلح بفرستد و یا اینکه چین با کشورهای دیگر، مشترکاً کار خواهد کرد که در افغانستان ثبات سیاسی به میان آید. وی گفته است که نیروهای امنیتی افغان، قدرت تامین امنیت کشور را ندارند.
این مطلب، از سوی روزنامۀ ویسا نشر شده و در رسانه های اجتماعی نیز دست به دست شده است.
معروف عطایی نگاشته است: “نشریۀ معتبر(Sout China Morning Post): ممکن است پس از اخراج نیروهای امریکایی، نیروهای حافظ صلح چنایی وارد افغانستان شوند.”
این موضوع را با برخی مقامات در میان گذاشتیم؛ اما آنها گفتند که نمی خواهند در این خصوص تبصره نمایند؛ بخاطریکه این اظهارات از سوی منابع رسمی مطرح نشده و تنها سخن یک تحلیلگر سیاسی می باشد.
این موضوع را با سفارت چین در کابل نیز مطرح کردیم؛ اما تاهنوز پاسخ نداده است.
نتیجه: برخی افراد از اظهارات سون چی، چنان برداشت نموده اند که موضوع آمدن نیروهای حافظ صلح چینایی به افغانستان، در سطح دولت ها مطرح شده؛ اما حقیقت این است که این موضوع، تنها از سوی یک تحلیلگر مطرح شده است.
فیصله: اظهارات در مورد آمدن نیروهای حافظ صلح چینایی به افغانستان، اساس رسمی ندارد.
احمدشاه عرفانیار
Hits: 3591
مکتوب نشرشده در مورد قیود شبگردی جعلی است
کابل (پژواک، ۸ جوزا ۱۴۰۳): وزارت دفاع ملی میگوید، مکتوب نشرشده در مورد وضع قیود شبگردی ج…