خبر مرگ “محمد محقق” در صفحات مجازى حقيقت ندارد
کابل(پژواک، اول قوس ٩٩): خبرى مبنى بر درگذشت محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، از اثر ابتلا به ويروس کرونا که از سوى کاربران فيسبوک منتشر شده، نادرست مى باشد.
محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، در ماه جوزاى سال روان به اين ويروس مصاب و دوباره صحت ياب گرديد.
محقق که در حال حاضر، نسبت عمل جراحى در يکى از شفاخانه هاى ترکيه بسترى مى باشد؛ اما طى دو روز اخير شمارى از کابران فيسبوک، خبر مرگ محقق از اثر ابتلا به ويروس کرونا را در صفحات خويش شريک ساخته اند، که ازسوى دفتر مطبوعاتى محقق اين خبر رد گرديد.
يک تن از کاربران فيسبوک به نام(Cricketer Queen) در گروپ صفحۀ فيسبوک، زيرنام محصلين پوهنتون کابل (Kabul University Students)، اين مطلب را به تاريخ ٢٩ عقرب سال روان زيرعنوان: «خبر تکان دهنده! محمد محقق در نتيجۀ بيمارى ويروس کرونا، امشب در يکى از شفاخانه هاى ترکيه درگذشت»، منتشر ساخته است.
در این پست فيسبوکى که نزديک به دو صد تن، نظريات خويش را شريک ساخته اند، شمارى آن را با دوستان شان شريک نموده و صدها تن ديگر آن را پسند کرده اند، برخیها این خبر را واقعی دانسته و به خانواده و دوستانش ابراز تسلیت و به خودش جنت برین استدعا کرده اند.
شبير احمد سهيم يک تن ديگر از کاربران فيسبوک، در گروپ فيسبوک زيرنام(Kabul Security Now) اين مطلب را از طريق صفحۀ فيسبوک زير نام (Kabul Security Now) شريک نموده است.
مها نورى يک تن ديگر از کاربران فيسبوک نيز خبر در گذشت محقق را با دوستان خود چنين: «محمد محقق امروز به اثر وایروس کرونا در گذشت»، شريک نموده است.
يکى ديگر از کاربران فيسبوک، زيرنام (Noori Media) نيز روز گذشته خبرى را زير نام: «محمد محقق به اثر وایروس کرونا، جان خود را امروز در یکی از بیمارستان های ترکیه به حق سپرد»، شريک نموده است.
اما شمار ديگر از کاربران فيسبوک، اين خبر را نادرست خوانده اند. عمران افغان، یک تن از کاربران فیسبوک نوشته است: «…..دروغ است، امشب مه یکجای کتش چای خوردم.»
فرحان خان يک تن ديگر از کاربران فيسبوک، در صفحه اى زيرنام(Kabul Security Now)، مطلبى را زيرعنوان «آقای محمد محقق در بستر بیماری قرار دارد. او در یکی از شفاخانه های ترکیه تحت تداوی قرار دارد. از خداوند (ج) چی برایش استدعا میکنید؟» شريک نموده است.
در همين حال دفتر مطبوعاتى محمد محقق، نشر خبر وفات محقق در اثر ابتلا به ویروس کرونا را، دور از واقعيت و دروغ محض مى خواند.
صبغت الله احمدی سکرتر استاد محمد محقق، به آژانس خبری پژواک گفت که لحظاتى قبل، با استاد محمد محقق صحبت تيليفونی کرد و صحتش کاملا خوب است.
وی از قول محمد محقق گفته که آقاى محقق، علت سفرش را به ترکیه موجودیت چند چره در بدنش عنوان کرده و گفت که عملیاتش سپری شده و فعلاً کاملاً صحت مند است.
همچنان اسدالله صابرى يک تن ديگر از کاربران فيسبوک، در صفحۀ تويترش نوشته است که محمد زکريا بارکزى جنرال قنسول افغانستان در استانبول ترکيه، به تاريخ ٢٠ نوامبر برابر با ٣٠ عقرب، در اقامتگاه موقت با حاجى محمد محقق، بازديد کرده است.
وى نوشته است که محمد محقق، به بارکزى در مورد چگونگى معالجه اش معلومات ارايه کرده و آن رارضايت بخش خوانده است.
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، از آغاز شیوع ویروس کرونا تا امروز (اول قوس)، در افغانستان به تعداد ٤٤٥٠٣ تن مصاب شد، ٣٥٤٢٢ بهبود یافته و ١٦٧٥ تن دیگر وفات کرده اند.
به اساس معلومات سازمان صحى جهانی، تا کنون در تمام جهان، بیش از ۵۶ میلیون و ۶۲۳ هزار تن، به ویروس کرونا مصاب و بیش از یک میلیون و ۳۵۵ هزار تن، به اثر این بیماری مهلک جان باخته اند.
عزيزالله همدرد
Hits: 7032
شایعات دادن امکانات نظامی از سوی اردوغان به دوستم نادرست است
کابل (پژواک، اول سرطان، ۱۴۰۰): شایعات نشر شده در شبکه های اجتماعی که گویا رجب طیب اردوغان …