نادرست - May 5, 2021

مختصصان طب: درمان کرونا « با دو لیتر آب در روز» اساس علمی و طبی ندارد

کابل(پژواک، ۱۵ ثور ۱۴۰۰): برخی کاربران شبکه‎های اجتماعی و شهروندان می گویند که با نوشیدن دولیتر آب در روز، بیماری کرونا تداوی می شود؛ اما آگاهان طب، آن را رد کرده و می‌گویند که نوشیدن آب منحیث درمان کرونا، تا کنون تایید نشده است.

حدود ۶۰ درصد از بدن انسان را آب تشکیل می‌دهد و بدن انسان برای سلول‌ها، احشا و بافت‌ها به آب  نیاز دارد؛ تا بتواند دما را کنترول و دیگر کارکرد‌های طبیعی بدن را اجرا کند.

شایعات:

محمد جواد جویا محمدی، یک‌تن از کاربران فیسبوک، مطلبی تحت عنوان «برای درمان کرونا، روزانه دو لیتر آب بنوشید!» را منتشر کرده است.

وی، درادامه نگاشته است که داکتر ارشد و متخصص بیماری‌های قلبی وزارت صحت روسیه، نوشیدن آب را برای مقابله با لخته شدن خون ناشی از حمله ویروس کرونا و جلوگیری از سکتۀ قلبی، مفید عنوان کرده است.

شماری از کاربران دیگر، در کنار پسندیدن مطلب نشر شده، نوشته اند که پس از روزه، حتماً توصیه او را عملی می‌کنند.

مجی، یک‌تن از کاربران تویتر نیز نوشیدن آب را نابود کنندۀ کرونا خوانده و نگاشته است، تنها چیزی که کرونا را نابود می‌کند، آب است پس نوشیدن آب زیاد، فراموش تان نشود.

 

درعین حال رضا امیدوار تجریشی، ازکاربران تویتردرصفحه خود نوشته است که یکی از بهترین درمان‌های کرونا نوشیدن مایعات فراوان است و باالخصوص آب.

برعلاوۀ کاربران شبکه‌های اجتماعی، برخی مردم نیز استفاده از آب را برای درمان بیماری کرونا مفید می‌خوانند.

حقیقت یابی:

آگاهان امور صحی می گویند که تاکنون نوشیدن آب، منحیث درمان کنندۀ کرونا ثابت نشده است.

داکتر حشمت‌ الله فیضی موظف در بخش مراقبت‌های جدی یا (ICU) شفاخانۀ افغان – جاپان، به پژواک گفت که شایعات زیادی در مورد درمان بیماری کرونا به نشر می‌رسد، که این موضوع نیز یکی از آن‌ها است.

وی افزود که نوشیدن آب برای بدن مفید است؛ اما درمان کنندۀ بیماری کرونا نیست و اساس علمی ندارد.

حکیم‌الله صالح رئیس پیشین شفاخانه افغان – جاپان، همچنان به پژواک گفت که نوشیدن دو لیتر آب برای درمان کرونا یک شایعه است و تاکنون منحیث درمان بیماری کرونا ثابت نشده است.

هردو منبع یادشده، از مردم خواستند تا برای جلوگیری از بیماری کرونا شستن مکرر دست­ها، استفاده از ماسک و عفونی سازی محیط زیست و رهنمودهای صحی مبنی بر فاصله یک متری را جداً رعایت کنند.

داکتر میرویس علی‌زی معاون سخنگوی وزارت صحت عامه، به پژواک گفت که تداوی بیماری کرونا مشخص می‌باشد و رژیم غذایی خود را دارد.

وی، مطالب نشر شده در شبکه‌های اجتماعی را شایعه خوانده و می‌گوید که تاکنون نوشیدن دو لیتر آب برای درمان بیماری کرونا ثابت نشده و بنیاد علمی و طبی ندارد و قابل قبول نیست.

موصوف، ازشهروندان کشور خواست که برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در کشور، رهنمودهای صحی (رعایت فاصله، استفاده از ماسک، شستن مکرر دست ها و عفونی ساختن محلات بودوباش) را در نظر بگیرند.

نتیجه: برخی کاربران شبکه‎های اجتماعی و شهروندان می گویند که با نوشیدن دولیتر آب در روز، بیماری کرونا تداوی می شود؛ اما آگاهان طب، می‌گویند که نوشیدن آب منحیث درمان کرونا، تا کنون تائید نشده است.

حکم: درمان کرونا «با دو لیتر آب در روز»، اساس علمی و طبی ندارد.

عزیزالله همدرد


این گزارش تحقیقی، با حمایت مالی اتحادیه اروپا تهیه شده است؛ مسئوليت محتوای آن تنها به عهدۀ پژواک بوده و الزاماً بیانگر دیدگاه های اتحادیه اروپا نمی باشد.

Hits: 3481

Check Also

مکتوب‌ نشرشده در مورد قیود شب‌گردی جعلی است

کابل (پژواک، ۸ جوزا ۱۴۰۳): وزارت دفاع ملی می‌گوید، مکتوب نشرشده در مورد وضع قیود شب‌گردی ج…