گزارش تست دوای ضد کرونا در ایران بر مهاجرین افغان حقیقت ندارد
کابل(پژواک،١٨قوس۹۹): يافته هاى پژواک نشان مىدهد که گزارش نشرشده درصفحات اجتماعى، در مورد اينکه “تست داروی ضد کرونا روی مهاجرین افغان در ایران، باعث مرگ سریع آنها شده” واقعيت ندارد.
اين خبر، بتاريخ ٣ قوس سال روان، در صفحۀ فیسبوک «صدای مهاجر The Voice Of Refugees»، نشر شده است.
در اين گزارش زيرعنوان “تست داروی ضد کرونا روی مهاجرین افغانستان در ایران، باعث مرگ سریع آنها شد”، آمده است: «تعدادی از مخاطبین صدای مهاجر، از ایران با ما تماس گرفته و گزارشهایی مبنی بر مرگ بستگانشان بر اثر تزریق دارو ازطریق آمپول در مراکز درمانی ایران را مطرح ساختند.»
در تمامی این گزارشها گفته شده که کارمندان مراکز درمانی ایران، به آنها گفته اند که داروی کرونا را در قبال پرداخت هزینۀ بسیار زیاد به بیمارشان تزریق خواهند کرد که باعث بهبودی بیمار خواهد شد؛ اما چند ساعت پس از تزریق دارو٬ بیمار دچار ایست قلبی شده و فوت کرده است. طی ۲ ماه گذشته بیش از ده ها مورد گزارش مشابه به صدای مهاجر ارسال شده است.»
در این خبر آمده است، به نظر میرسد که بعضی از سازمانهای ایران، در حال تست داروهای ضد کرونا بر روی بیماران و بخصوص مهاجرین افغانستان هستند. صدای مهاجر همچنان در حال پیگیری این موضوع میباشد.
به دنبال پخش اين خبر، بيش از٤٣٠ کاربر ديگر فيسبوک، اين پيام را ازطريق صفحات خويش با دوستان شان شريک ساخته اند.
لازم به ذکر است که این پست صداى مهاجر، را هزاران تن پسند کرده، بیش از ۵۰۰ تن، دیدگاه خويش را شريک کرده که برخى اين خبر را واقعی دانسته و شماری دیگر آن را دروغ محض میدانند.
عباس محمدى يک تن از کاربران فيسبوک، درپاى اين پُست نوشته است: «عزیزان و هموطنانم، لطفا اگر خدایی نخواسته تو(در) ایران مریض شدید، اصلا بیمارستان مراجعه نکنید. طرف از خانه اش خودش رفته بیمارستان، بعد از چند ساعت برای فامیلش زنگ زده که بیایيد جنازه تان را تحویل بگیرید ….. در ایران چیزی به نام انسانیت وجود ندارد. اگر وجود داشته باشد هم مهاجرین نمیبیند.»
اما حسين جعفرى يک تن ديگر از کاربران فيسبوک، پاى اين مطلب نوشته است: «این خبر با بررسی های صورت گرفته دروغ اعلام گردید، همچنین چیزی وجود ندارد.»
این نگرانی در حالی مطرح میشود که احمدی نژاد رئیس جمهور پيشين ایران نیز در گفتگو با یکی از رسانههای ایرانی، گفته است: «بعضی از مسئولان درمانی ایران، تعدادی دارو را برای آزمایش، از سازمانهای جهانی دریافت کرده اند و در مراکز درمانی بر روی مراجعین آزمایش میکنند.»
اما عبدالغفور ليوال سفير افغانستان در تهران، به پژواک گفت که تاکنون هیچ فردی، در مورد این که کدام افغان مهاجر در ایران، از اثر آزمایش داروی ضد کرونا فوت کرده است، نه شکایتی ثبت کرده و نه هم گزارش داده است.
وی افزود که تا حال در این مورد به بخش حوادث، بخش حقوقى و بخش آتشه مهاجرين سفارت، هیچ شکایتی نرسیده و همچنان گزارش هم داده نشده است.
درعين حال، سفارت ايران درکابل، اين موضوع را کاملا کذب و بى اساس خوانده است.
يک منبع دربخش رسانه اى سفارت ايران درکابل، به آژانس خبرى پژواک گفت: “ادعای تست داروی ضد کرونا روی مهاجرین افغان مقیم ایران، کاملا کذب و بی پایه و اساس است. متاسفانه به نظر می رسد برخی شبکه های اجتماعی غیرمسئول، با اهداف خاص در صدد تخریب امنیت روانی مهاجران و ایجاد تنش در روابط حسنۀ دو کشور ایران و افغانستان می باشند.”
منبع ياد شده افزوده است که ادعای مطرح شده، به اطلاع مراجع ذیربط در جمهوری اسلامی ایران رسیده و طبعا این موضوع از طریق مراجع قانونی هم پیگیری خواهد شد.
اين درحاليست که بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، از آغاز شیوع ویروس کرونا تا امروز (۱٨ قوس)، در افغانستان به تعداد ۴۸۳۶۳ تن مصاب شد، ۳۸۰۳۳ بهبود یافته و ۱۹۰٨ تن دیگر وفات کرده اند.
به اساس معلومات سازمان صحى جهانی؛ تا کنون در تمام جهان، بیش از ٦٨ میلیون تن، به ویروس کرونا مصاب و بیش از یک میلیون و ٥٥٢ هزار تن، به اثر این بیماری مهلک جان باخته و ٤٧ ميليون تن پس ازابتلا به اين ويروس دوباره صحت ياب شده اند.
بربنياد معلومات سازمان ياد شده؛ ازآغازشيوع ويروس کرونا درجهان تاکنون، يک ميليون و٥٠ هزارتن درايران به کرونا مبتلا گرديده اند، که ازجمله ٥٠ هزارتن جان شانرا ازدست داده اند.
عزيزالله همدرد
Hits: 3577
مکتوب نشرشده در مورد قیود شبگردی جعلی است
کابل (پژواک، ۸ جوزا ۱۴۰۳): وزارت دفاع ملی میگوید، مکتوب نشرشده در مورد وضع قیود شبگردی ج…